Posts - spirituele teksten

Vissen-energie nader bekeken

Spiritualiteit is vooral gelinkt aan de energie van Vissen.* Spiritualiteit is voor mij een thuisbasis, een naar huis gaan, één met jezelf of met anderen zijn. Maar de energie van Vissen is niet alleen maar spiritualiteit.

Lees meer »

Schorpioenenergie nader bekeken

Voor veel mensen met Schorpioen-energie is het leven een strijd. Het lijkt wel of het nooit ophoudt, het opbloeien, de neergang, het laten gaan en het opnieuw opbouwen. In de spiraal zitten van telkens iets nieuws beginnen, voelen dat het niet werkt, in het duister tasten, niet weten waar het heen moet, stilstaan, stoppen en dan toewerken naar de vernieuwing. Opgeven is geen optie. En wat het einde leek te zijn, is dat uiteindelijk toch niet: verrassing! Ik heb het hier over Schorpioen-energie in z’n zuiverste vorm. Herken je dit?

Lees meer »

Ram energie; jouw wil staat niet achter de deur!

Met het voorjaar krijgen veel mensen nieuwe energie, wat niet vreemd is: het voorjaar is energetisch verbonden met het astrologische teken Ram, dat symbool staat voor (nieuwe) energie in alle vormen en maten. In het voorjaar is het tijd voor het nieuwe. Mensen krijgen kinderen, dieren krijgen jongen, bomen en struiken krijgen blaadjes en bloesem en planten bloeien. De zon komt steeds sterker door en het wordt warm. Er is zoveel energie dat je niet op je plaats kunt blijven; het is tijd om dingen te doen. Het huis uit, dingen schoonmaken, klussen, onkruid verwijderen, snoeien, de grond omspitten, bloemen inzaaien of planten. Ram stelt zich een doel en wil dit zo snel mogelijk bereiken. Ongeduldig en onvermoeibaar, gelijk aan iets willen beginnen, initiatief tonen, maar afmaken is moeilijk, want de verveling slaat snel toe. Ram is ook beweeglijk en sportief, wil nummer 1 zijn, is altijd klaar voor een wedstrijd. Bij Ram energie is hetzelfde blijven doen geen optie: het gaat om pionieren, ontdekken, veroveren, claimen. Een ruzie, conflict, dispuut of oorlog is snel begonnen. Alles wat onder oorlog valt, valt tevens onder Ram energie. Zo ook: slaan, schoppen, schieten, vechten, messen, zwaarden, schilden, stokken, speren, doden, bloed, spieren, noem maar op.

Lees meer »

Een fijnere Moederdag...

Aanstaande zondag is het weer Moederdag. Een moeder staat energiematig gezien dichtbij haar kinderen en vice versa, maar niet iedereen heeft zo'n geweldige moeder-kind of kind-moeder relatie.

Lees meer »

De energie van jouw huisdier

Kennen jullie dat ook, zo'n heerlijke avond voor de tv (Netflix overigens...) met je huisdier naast je? Ik zat een tijdje terug op de bank naast mijn Duitse Herder, Frey, en keek een nogal ontroerende film, waardoor ik het even te kwaad kreeg en er rolden wat tranen. Frey aaiend, kreeg ik een lik over m'n wang en hij keek míj aan en ik hèm. En daar was de connectie, op zielsniveau, zou ik zeggen. Een prachtig moment, dat iedereen die een huisdier heeft, wel kent (hoop ik).

Lees meer »

Kinderen "krijgen"

Bijna alles in het leven moet je betalen, je huis, je auto, je vakantie. Er zijn wel een paar dingen gratis, zoals je lichaam, de zon, de regen, de natuur en voor de meeste mensen heel leuk: seks (alhoewel er altijd mensen blijven die hier toch ook weer geld mee willen verdienen).

Lees meer »

Van je angst af?

Angst. Iedereen heeft er wel eens last van. In situaties die spannend of bedreigend zijn. Je merkt het aan je lichaam, dat daarop reageert. Je hart gaat sneller kloppen, je ademhaling versnelt, je bloeddruk neemt toe, in je spieren zit de spanning, je kunt trillen en zweten. Als je deze emotie goed kent, krijg je er gelijk een beklemmend, onrustig gevoel bij. Maar angst heeft ook een functie: deze zorgt ervoor dat je op zoek gaat naar veiligheid, naar wat jij op dat moment nodig hebt om te overleven.

Lees meer »

Relatiespiegel

Vaak komen mensen bij mij omdat zij zich storen aan het gedrag van hun partner*. Dat is interessant, want je partner is je spiegel, de andere kant van jezelf. Die andere kant vertegenwoordigt energie die verborgen blijft in jezelf. Eigenlijk stoor je je dus aan een deel van jezelf.

Lees meer »

Passend werk

Als je jong bent en nog op school zit, lijkt elke dag werken ver van je bed. Je ouders doen dit wel, maar omdat jij er nog geen ervaring mee hebt, weet je meestal niet waar je op moet letten als je een beroep moet kiezen. Je wordt op school meestal geloodst naar een van de standaard opleidingen die op jouw middelbare school volgt. Heel veel mensen doen het hier mee, omdat ze niet beter weten. Ze gaan leren voor een standaard beroep, halen netjes hun diploma en dan is het goed, denken ze.

Lees meer »

Enthousiasme

Vandaag had ik een spirituele site bekeken en daarbij kwam het woord “enthousiasme” opeens in mij op en daarmee ook de oorspronkelijke betekenis, uit het (oude) Grieks: ἔνθεος (spreek uit: entheos), vrij vertaald: gegrepen door god. De Grieken gingen ervan uit dat mensen die helemaal opgingen in een bezigheid of geestesgesteldheid waren bezeten door een god of godin. En dat was niet negatief bedoeld. De Grieken hadden (evenals bijvoorbeeld de Romeinen) meerdere goden, die elk over bepaalde levensterreinen of onderwerpen gingen. Zo heb je bijvoorbeeld Aphrodite (Venus), godin van de liefde, Ares (Mars), god van de oorlog, Poseidon (Neptunus), god van de zee, en Hera (Juno), godin van huis en haard en natuurlijk Zeus (Jupiter), de baas over alle goden.

Lees meer »

Keuzevrijdheid...

In de Nederlandse maatschappij, het sociale circuit en het rechtssysteem wordt uitgegaan van een "redelijk denkend mens". Bestaat dat wel, een redelijk denkend mens? Hoeveel mensen menen te weten dat je bewust eigen keuzes kunt maken? Daarmee denken ze hun eigen leven te bepalen en ook het leven van anderen te beïnvloeden (het is je eigen keuze, dus ook je eigen schuld...)?

Lees meer »