Schorpioenenergie nader bekeken

Voor veel mensen met Schorpioen-energie is het leven een strijd. Het lijkt wel of het nooit ophoudt, het opbloeien, de neergang, het laten gaan en het opnieuw opbouwen. In de spiraal zitten van telkens iets nieuws beginnen, voelen dat het niet werkt, in het duister tasten, niet weten waar het heen moet, stilstaan, stoppen en dan toewerken naar de vernieuwing. Opgeven is geen optie. En wat het einde leek te zijn, is dat uiteindelijk toch niet: verrassing! Ik heb het hier over Schorpioen-energie in z’n zuiverste vorm. Herken je dit?


Wanneer je in de fase "op weg naar het einde" zit (lees: in de achtbaan) wordt het echt spannend. Je voelt aan dat dit niet lang kan gaan duren, maar je wilt vasthouden aan wat je nog hebt. Je wilt zekerheid houden, maar dat kost flink wat energie. Uiteindelijk realiseer je je dat je dit niet vol gaat houden. Je móet loslaten. Eigenlijk weet je het wel: er bestaat geen totale zekerheid, alleen voortgang en ontwikkeling.


De hierboven beschreven energie kun je voelen in de relatie met je partner, kinderen, vrienden, werk, persoonlijke ontwikkeling, noem maar op. Als je zelf genoeg vertrouwen hebt en durft te springen om naar de volgende fase te gaan, wacht je nieuwe energie en doe je een stap naar verdere ontwikkeling. Vaak overzie je veel later pas waarom je die sprong moest wagen en krijg je duidelijkheid dat juist die ervaring je heeft gebracht waar je nu bent.


Veel mensen hebben moeite om los te laten en die nieuwe stap te doen. Dat is heel begrijpelijk, want loslaten heeft iets engs in zich. Je weet niet wat er op je af komt en wat de gevolgen precies zijn. Je kunt bij mij terecht om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Ik geef je inzicht in je eigen processen, die je baken zijn om bij je bedoelde bestemming aan te komen.


Een voorbeeld: Je bent niet meer blij met je werk. Je staat ’s ochtends op met een zwaar gevoel, vertrekt met tegenzin, je rijdt steeds de file in, je collega’s doen onaardig of zijn irritant, je doet je best, maar het schiet niet op, alles zit tegen, de taken groeien je boven het hoofd, je baas spreekt je continu aan, je krijgt geen promotie of vast contract zoals beloofd, je auto houdt ermee op, je krijgt ongelukjes, je wordt ziek … Natuurlijk negeer je deze aanwijzingen zolang mogelijk, omdat je bang bent. Bang om dit werk (lees: je zekerheid) kwijt te raken en bang om stappen te zetten naar een nieuwe baan.


Inzicht in je eigen processen leert je, dat het leven je aanwijzingen geeft, om je voor te gaan bereiden op de nieuwe fase. Als je deze aanwijzingen leert herkennen, kun je met meer vertrouwen loslaten en de sprong wagen naar het nieuwe. Ik help je graag hierbij. Neem eens een kijkje op www.evsenergy.nl, mijn website. Je mag mij ook bellen of appen voor meer info of voor het maken van een afspraak.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb