Ram energie; jouw wil staat niet achter de deur!

Met het voorjaar krijgen veel mensen nieuwe energie, wat niet vreemd is: het voorjaar is energetisch verbonden met het astrologische teken Ram, dat symbool staat voor (nieuwe) energie in alle vormen en maten. In het voorjaar is het tijd voor het nieuwe. Mensen krijgen kinderen, dieren krijgen jongen, bomen en struiken krijgen blaadjes en bloesem en planten bloeien. De zon komt steeds sterker door en het wordt warm. Er is zoveel energie dat je niet op je plaats kunt blijven; het is tijd om dingen te doen. Het huis uit, dingen schoonmaken, klussen, onkruid verwijderen, snoeien, de grond omspitten, bloemen inzaaien of planten. Ram stelt zich een doel en wil dit zo snel mogelijk bereiken. Ongeduldig en onvermoeibaar, gelijk aan iets willen beginnen, initiatief tonen, maar afmaken is moeilijk, want de verveling slaat snel toe. Ram is ook beweeglijk en sportief, wil nummer 1 zijn, is altijd klaar voor een wedstrijd. Bij Ram energie is hetzelfde blijven doen geen optie: het gaat om pionieren, ontdekken, veroveren, claimen. Een ruzie, conflict, dispuut of oorlog is snel begonnen. Alles wat onder oorlog valt, valt tevens onder Ram energie. Zo ook: slaan, schoppen, schieten, vechten, messen, zwaarden, schilden, stokken, speren, doden, bloed, spieren, noem maar op.

 

Met bovenstaande energie in gedachten, kun je denken aan je kind dat in de Ram tijd geboren is.* Je begrijpt wel dat dit geen stilzittertje wordt. Er is continu actie en het geeft duidelijk zijn wil aan. Er is iemand in het gezin bijgekomen, met wie je rekening dient te houden. Zijn wil staat niet achter de deur! Het geeft niet zomaar zijn spulletjes af aan andere kinderen (ook niet als die ouder zijn) en wordt fysiek (slaan, duwen, trappen) zodra anderen over zijn grens gaan. Ouders die zelf nooit grenzen hebben mogen aangeven of van zichzelf te vredelievend zijn, worden dagelijks geconfronteerd met deze tekortkoming. Alles altijd onder het kleed geveegd? Jouw kleine Ram maakt er korte metten mee en is daarnaast ook nog eens begiftigd met een botte eerlijkheid die jouw goedbedoelde smoes meteen omver maait waar jij bij staat. Dit zijn maar wat voorbeelden.

 

Meer weten over deze energie en wat die met jou of je gezinsleden doet? Of kom je deze energie meer tegen bij je baas, je collega’s of andere mensen, dieren of dingen in jouw omgeving? Neem contact met mij op als je hier meer over wilt weten of als je hiermee problemen ervaart.

 

* er zijn nog veel meer energieën actief, dus uitzonderingen op het volgende voorbehouden!