Een fijnere Moederdag...

Aanstaande zondag is het weer Moederdag. Een moeder staat energiematig gezien dichtbij haar kinderen en vice versa, maar niet iedereen heeft zo'n geweldige moeder-kind of kind-moeder relatie.

 

Hoe zit dit in de energie? Moeder valt onder Maanenergie. En de Maan heerst weer over Kreeft. Maan is vrouwelijk, sensitief, snel gekwetst, kan sterk wisselen in humeur, sfeergevoelig, huiselijk, één met de natuur en speelt een belangrijke rol bij de (op)voeding. De band met moeder is voor een zuigeling van levensbelang, omdat in eerste instantie het voedsel van de moeder afkomt: de borstvoeding. Dat kan vandaag de dag wel anders zijn, heel wat baby's worden alleen met de fles grootgebracht, maar reken maar dat al die duizenden jaren borstvoeding er collectief gezien goed zijn ingeprent. De baby weet het nog steeds: ZIJ is belangrijk, zonder háár overleef ik het niet.

 

Moeder natuur is wel slim: omgekeerd is de baby voor de moeder ook haar grootste schat. Al die hormonen zorgen er wel voor dat je zo verliefd bent op je kleintje dat je dat niet snel in de steek laat. Hoe kan deze band dan toch nog wel eens knellen of pijn doen? Of misschien is er zelfs geen sprake (meer) van een band met je moeder/kind. Maan-energie is dan wel sterk, maar er zijn nog andere energieën die deze kunnen beperken, te niet doen of juist te hard van stapel doen lopen. De band is dan koud, afstandelijk of juist manipulatief of te heftig.

 

Ik zal een voorbeeld geven: Stel dat je veel Waterman invloed hebt, dan ben je doorgaans een vrije vogel met een sterk eigen(wijs) willetje. Niet erg gevoelig voor andermans regels. Als je moeder veel Steenbok energie heeft, met gevoel voor structuur, tijd, aanpassen aan de groep en de regels, dan zie je de bui al hangen. Die twee zullen het altijd over vrijheid en regels hebben, met ieder zijn eigen mening daarover. Daarentegen kan een bezorgde type Stier moeder grenzen blíjven aangeven bij een Ram kind of een Boogschutter kind dat het allerliefste zèlf de wereld ontdekt... En kan een type Ram moeder wel nóóit thuis zijn voor een Kreeft-kind dat een knuffel op de bank nodig heeft...

 

Moeders proberen het altijd goed te doen voor hun kinderen en andersom ook. Maar als er veel tegenovergestelde energie is, wordt het een slag om Arnhem. Goedbedoelde adviezen worden aan de wilgen gehangen en kinderlijk loyaal eerbetoon wordt kennelijk niet altijd gewaardeerd. Nu je dit weet, word je misschien wel nieuwsgierig naar welke energie tussen jou en je moeder/kind een belangrijke rol speelt. Voor een betere relatie met je moeder of kind is dit erg fijn om te weten. Kennis hiervan zorgt voor meer begrip. En meer begrip zorg voor een betere verstandhouding.

 

Maak gauw een afspraak en vier een FIJNERE MOEDERDAG!