Vissen-energie nader bekeken

Spiritualiteit is vooral gelinkt aan de energie van Vissen.* Spiritualiteit is voor mij een thuisbasis, een naar huis gaan, één met jezelf of met anderen zijn. Maar de energie van Vissen is niet alleen maar spiritualiteit.


Vissen-energie heeft een water-basis. Een vis zwemt in het water en is daar in zijn element. Water stroomt zich aanpassend aan de vorm naar plaatsen waar zij gemakkelijk komt, maar is tegelijkertijd heel sterk en overwint bijna elke weerstand. Met de stroom meegaan is de meest vissige oplossing, laat je leiden door wat er op je pad komt in je leven.


Slapen is ook een vorm van Vissen-energie. Wat gebeurt er eigenlijk als wij slapen? Ons lichaam gaat in de ruststand, we tanken bij, herstellen, lichaamsprocessen worden getest en bijgestuurd. Wij zijn ons hiervan meestal niet bewust (tevens ook een Vissen-onderwerp). Een gezond mens slaapt in en wordt wakker uit zijn slaap van gemiddeld 8 uur alsof er nog geen uur voorbij is. Tijd lijkt niet te bestaan, omdat dat structuurelement weggespoeld wordt en geen vaste grond onder de voeten heeft. Voeten behoren trouwens ook tot het Vissen-gebied.


Ook dromen wij. Dan lijkt het net alsof we in een film zijn beland die zich afspeelt in ons hoofd. Soms doen we zelf niet eens mee in die film. Beelden lijken echt of zijn de dingen die we in onze dromen beleven slechts schijn? Bevinden we ons daadwerkelijk in een andere wereld?

 

Sommigen van ons hebben nachtmerries, die soms voorbodes van de hel lijken. Er spelen soms beelden mee uit het verleden, die opeens weer opduiken. Anderen krijgen visioenen. We betreden dan het rijk van de toekomst. Of we daadwerkelijk als dromende tijdreizigers ons lichaam hebben verlaten en tijdelijk even in de hel zijn of in de toekomst, weet niemand met zekerheid.

 

Je hebt natuurlijk ook een andere manier van dromen. Hoe zit het met de dromen die we waar willen maken? Die zijn nog geen werkelijkheid, maar er zijn mensen die zo kunnen focussen op wat zij willen, dat zij hun dromen kunnen leven. De docu-film The Secret is hieraan gewijd. Ook de filmwereld is er een waarvan vele mensen dromen. Beroemd worden en je intrede doen in de wereld van de schone schijn, glitter en glamour. Velen van die bekende acteurs of actrices hebben ondanks al hun geld en bekendheid moeite om hun leven te leven. Verslavingen zoals drank en drugs liggen er op de loer en brengt hun gezondheid in gevaar, waardoor ze hun heil zoeken bij een hulpverlenende instelling, artsen en pillen. Ze zitten vast in hun mooie villa en moeten zich verstoppen voor de pers die met veel fantasie schrijven over hun grenzeloos bestaan. De chaos slaat toe, er is geen overzicht meer in hun leven, want er mag en kan alles. Er zijn geen grenzen. The sky is the limit.


Maar is bij deze Vissen-energie the sky wel the limit? Boven ons is de lucht, de hemel, dat gebied waar je volgens vele geloven terechtkomt als je goed geleefd hebt. Bidden is een gesprek houden met je God, waardoor je met hem verbonden wordt. Door te bidden kunnen wonderen geschieden. Bidden is mystiek, je voelt de eenheid met God en de wereld en dit creëert een plaats van rust in je hoofd. Ook kun je door meditatie je terugtrekken in je eigen lichaam en dan terechtkomen in het buitenwerelds Zen-gebied, een oase van rust. Hier kun je als in een droomwereld beleven wat je in je dagelijkse wereldse leven niet kan. En dan is er ook nog reïncarnatie: na de dood verlaat je ziel je lichaam en deze kan ervoor kiezen terug te komen in een ander lichaam.


Nu je een rondleiding hebt gehad in het Vissen-domein, heb je kunnen proeven aan een deel van jezelf. Iedereen heeft naast andere typen energie ook Vissen-energie in zich (en niet alleen maar de mensen met het sterrenbeeld Vissen). Die energie kun je goed, maar ook minder prettig uitleven, door verslavingen of slaapproblemen bijvoorbeeld. Het goede nieuws is dat je hierin verbeteringen kunt aanbrengen. Als je dat graag wilt, neem dan contact met mij op om hier meer informatie over te krijgen.

 

* lees meer over Vissen-energie op internet onder de (astrologische) beschrijving van het sterrenbeeld Vissen, de planeet Neptunus en het 12e huis.