Kijk op relaties

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is: "Wanneer krijg ik nou eens een leuke relatie?"

 

Ja, wanneer ontmoet je de persoon die aan àl jouw verwachtingen voldoet en er ook nog een eigen agenda op na mag houden? Zo'n fijne hechte relatie, waarin alles besproken kan worden en waar je mag zijn wie je in wezen bent. Partners worden vaak (eerst) op een voetstuk gezet maar later in de relatie niet meer gewaardeerd vanwege specifieke eigenschappen. "Ik waardeer het zo in hem dat hij de boekhouding altijd doet" en dan later: "Ik haat hem wanneer ik hij zegt dat ik nooit m'n spullen opruim en dat ik slordig ben".

 

Als je partner steeds dingen onder jouw aandacht brengt, zou je je eens moeten afvragen wat dat over jou zegt. En omgekeerd, wat jíj over jouw partner zegt, zou nog wel eens op jouzelf kunnen slaan. Gezien het voorbeeld dat ik hier geef, zou het zomaar mogelijk zijn dat deze partner te weinig structuur in haar leven (boekhouding) aanbrengt. Misschien is het tijd dat zij opruimt en secuur naar haar financiën kijkt.

 

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat de andere partner voorbeeldig door het leven gaat en niets hoeft te doen. Wellicht moet deze nou juist de touwtjes wat laten vieren en wat minder kritisch en secuur naar anderen kijken, ook een mooie opdracht. Het bizarre is dat de meeste mensen die een relatie willen, naar hun ideaalbeeld op zoek zijn, maar dat dat energetisch gezien niet relevant is. Relaties (in alle vormen) zijn er juist om jou scherp te houden, om jou een spiegel voor te houden, om je te ontwikkelen en te groeien. Relaties zorgen er doorgaans voor dat jij gaat beseffen wat jouw doel hier op aarde is en dat je toch het leven gaat leven waarvoor jij in de wieg bent gelegd. Of je dan bij die partner blijft of je biezen pakt en op zoek gaat naar een andere, ligt aan de energie die er tussen de betreffende partners speelt.

 

Maar een volgende partner speelt ook natuurlijk weer een (hoofd)rol in jouw leerproces. Relaties weerspiegelen ook vaak energetische processen die er in families spelen. Dit is complexe materie, maar komt op het volgende neer: Is er in jouw familie een tekort aan een bepaalde energie, dan wordt je energetisch gelinkt aan een andere familie die hier heer en meester in is. Dat kan in mindere en in meerdere mate het geval zijn. Jouw partner vertegenwoordigt dan vaak de aanvulling op het tekort. Al met al is het dus handig te weten dat je meestal geen partner krijgt naar je ideaalbeeld. Partners matchen in energie. Geïnteresseerd? Voor meer informatie of vragen hierover kun je terecht bij WWW.EVSENERGY.NL

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb