Passend werk

Als je jong bent en nog op school zit, lijkt elke dag werken ver van je bed. Je ouders doen dit wel, maar omdat jij er nog geen ervaring mee hebt, weet je meestal niet waar je op moet letten als je een beroep moet kiezen. Je wordt op school meestal geloodst naar een van de standaard opleidingen die op jouw middelbare school volgt. Heel veel mensen doen het hier mee, omdat ze niet beter weten. Ze gaan leren voor een standaard beroep, halen netjes hun diploma en dan is het goed, denken ze.

 

Maar op zijn minst 8 uur bezig zijn met een vak, dat is nogal wat. Om dat vol te houden, moet je er echt affiniteit mee hebben. Passend werk hebben best wel wat mensen níet, omdat ze van tevoren niet beseften, hoe belangrijk werken is in je dagelijks bestaan. Het werk vinden ze misschien leuk voor een tijdje, maar niet voor meer dan een paar jaar. En dan nog de mensen die echt gemiskleund hebben op dit vlak. Die hebben hun opleiding niet gehaald of moeten afbreken, waardoor ze geen opleiding hebben voor het werk dat ze wilden gaan doen. Zij zijn ergens anders terecht zijn gekomen en niet bepaald op de plek van hun keuze. Of ze zijn er te laat achter gekomen wat voor werk ze eigenlijk willen of ze weten nog steeds niet wat voor werk bij hen past. Ze hebben wel een baantje, maar daar zijn ze niet gelukkig mee. Dan kun je die 8 uur niet volhouden, week in week uit, jaar in jaar uit. Vandaar dat veel mensen na verloop van tijd ziek worden (vaak een burn out) en je ze een carrier switch ziet maken. Nu maar hopen dat ze gelukkig zijn met hun nieuwe baan.

 

Ben jij nog jong en sta je voor de keuze wat voor opleiding of werk je wilt gaan doen? Of zit je al een tijdje in het werkproces, maar begint het tot je door te dringen dat het werk dat je doet, jou toch niet ligt? Voel je inwendig dat het anders moet, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Kijk op WWW.EVSENERGY.NL, maak een afspraak en kijk wat voor werk echt bij jou past!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb