Relatiespiegel

Vaak komen mensen bij mij omdat zij zich storen aan het gedrag van hun partner*. Dat is interessant, want je partner is je spiegel, de andere kant van jezelf. Die andere kant vertegenwoordigt energie die verborgen blijft in jezelf. Eigenlijk stoor je je dus aan een deel van jezelf.


Een voorbeeld hierbij laat zien wat ik hiermee bedoel. Stel je voor dat je een partner hebt die altijd in de schijnwerpers staat, alles wat hij* in handen krijgt komt tot bloei. Er is altijd aandacht voor hem* en er wordt geluisterd naar wat hij zegt: de wereld ziet hem staan. Hij zorgt er altijd voor dat alles wat in zijn belang is vóór alle andere zaken gaat, dus ook vóór jou of jouw interesses.


In zo’n geval vinden veel mensen de partner dominant of egoïstisch en beschouwen zij zichzelf als slachtoffer in deze steeds meer scheefgetrokken relatie.


Ik maak deze mensen erop attent dat hun partner hen als het ware steeds laat zien wat zij eigenlijk zouden willen of moeten doen. Om dit zo duidelijk mogelijk te maken, gooit de partner er telkens een schepje bovenop, totdat zij zich hieraan gaan storen en zich ervan bewust worden. Alleen als je je hiervan bewust wordt en jezelf niet als slachtoffer ziet, kun je hier iets aan doen. Ik nodig je uit om samen te kijken waarom je bewust of onbewust deze energie niet oppakt in je relatie.


Geïnteresseerd? Voor meer informatie of vragen hierover kun je terecht bij WWW.EVSENERGY.NL, tel. 06 239 62 505.

 

* man of vrouw: ik verwijs naar het woord “partner” in de mannelijke vorm (hij of hem), maar de partner kan evengoed een vrouw zijn, waarbij je de vrouwelijke vorm (zij of haar) gebruikt!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb