Praktijkvoorbeelden 

Toch een kind?

Er kwam een getrouwd stel bij mij dat was onderzocht in het ziekenhuis (niet onvruchtbaar bevonden) maar toch lukte het hen maar niet om samen een kind te krijgen. Ze vroegen aan mij of ik kon kijken hoe dit zat.*

 

Ik heb vervolgens de energie gecheckt die er tussen hen aanwezig was. Die was prima. Ook heb ik hun woonsituatie bekeken. Dat was waar de energie fout liep. Zij namen een moeilijke beslissing en besloten te gaan verhuizen. Zo gauw als zij waren verhuisd, raakte de vrouw zwanger.

 

* Ik ben geen arts. Als je je lichamelijk of psychisch ziek voelt, raadpleeg je die eerst!

Een nieuwe zakenpartner?

Een ondernemer wilde gaan samenwerken met een partner, met wie hij al diverse gesprekken hierover had gevoerd. Op papier had deze toekomstige partner alle nodige kennis en ervaring. De ideale partner eigenlijk. De ondernemer had echter steeds een onrustig gevoel over de toekomstige samenwerking. Hij kwam bij mij met de vraag of deze kandidaat voor hem wel de goede partner was.

 

Toen ik de energie bekeek, adviseerde ik hem nog even te wachten met een partnerschap. Ik zag op dat moment een onrustige energie op hun samenwerkingsverband.

 

Twee dagen later gaf zijn toekomstige partner aan dat hij afzag van de samenwerking. Hij had erover nagedacht en besloten dat hij toch liever zijn eigen weg wilde gaan.

Huis kopen of verkopen?

Een aankoop van een huis is een belangrijke keuze, die van invloed kan zijn op veel gebieden van je leven. Het is de basis van waaruit je leeft. Daarom ga je liever niet over een nacht ijs. De te kopen woning kan nog zo aantrekkelijk zijn, maar je wilt toch graag weten of je met deze aankoop niet op grote problemen stuit, op financieel gebied of persoonlijk. Zul je er gelukkig zijn of zet de verhuizing dingen in gang die je liever niet zou willen? Kom daarom eerst even checken wat dit huis je oplevert aan energie.

 

Ook bij het te koop zetten van je woning kan het belangrijk zijn om te weten wat voor energie jouw huis heeft. Je kunt dan gemakkelijker kopers aantrekken omdat je weet waarop zij hun aankoop baseren. Wat aanpassingen in en om het huis kunnen maken dat je veel sneller en succesvoller verkoopt.