Praktijkvoorbeelden

Dierbaren en relaties

Ben je alleen en zou je graag een relatie hebben? Of heb je een relatie die niet goed loopt? Heb je het gevoel dat er in je leven iets (mis) is, maar kun je niet verklaren waarom? Is er iemand overleden en ben je daar nog (te)veel mee bezig? Laat mij voor jou in de energie kijken hoe dit in elkaar zit.

***

Er kwam een wat oudere vrouw bij mij wiens partner nog niet zo lang geleden was overleden. Zij vroeg zich af of hij wel echt van haar gehouden had. Ze dacht dat hij misschien een andere vrouw lief had gehad. Dat was eigenlijk best wel naar om te horen en ik wilde hier voor haar graag duidelijkheid scheppen. Uit de energie bleek dat de man nooit had geleerd zijn gevoelens te uiten omdat dat vroeger bij hem thuis niet op prijs werd gesteld. Verwennen was er ook niet bij. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg was het motto. Uit de energie bleek daarnaast dat de man helemaal geen andere liefdes had gehad. En ik kon de vrouw laten zien, dat hij het goed bedoeld had en wel degelijk van haar had gehouden, maar wel op zijn nuchtere manier. Direct daarna kwam er in mij op: "Het is nog allemaal niet zo verkeerd..." en toen ik dat hardop zei, sprongen de tranen bij haar in de ogen. "Dat was precies wat hij ook altijd zei", riep ze uit en ze vertrok opgelucht. Achteraf bekeken was hun relatie helemaal nog niet zo verkeerd geweest.

Gezondheid*

Maak je je zorgen om je eigen gezondheid* of die van je naaste(n)?

 

Hoe zou je je beter kunnen voelen?

Kijk hierbij ook eens naar je gedachten, want je gedachten bestaan ook uit energie en hebben daarom ook invloed op je fysieke gesteldheid.

***

Een man was al verschillende keren bij zijn huisarts geweest, omdat hij zich zo moe voelde. Hij was onderzocht door diverse artsen in het ziekenhuis, maar steeds bleek hij gezond. Omdat hij zich moe bleef voelen en hij het niet vertrouwde, kwam bij mij om te kijken hoe het zat. De energie om hem heen liet zien dat hij inderdaad heel moe was, dus zijn gevoel klopte wel degelijk. Maar waar kwam die vermoeidheid nu vandaan? Toen ik verder ging kijken, bleek hij (nog steeds) een heel sterke band te hebben met zijn moeder, die al lange tijd was overleden aan een hartziekte. Samen kwamen wij er achter dat hij steeds dacht dat hij ook vast last van zijn hart zou krijgen. Die gedachten van hem namen zoveel energie in beslag, dat hij er daadwerkelijk hartstikke moe van werd. Nu de man zich hiervan bewust was geworden, leerde hij van mij eraan te werken deze negatieve gedachten om te gaan zetten in andere, positievere gedachten. Een jaar later ging het veel beter met hem. Hij durfde weer te sporten en vertelde mij dat hij nu het gevoel terug had dat hij echt leefde.

 

* Ik ben geen arts. Als je je lichamelijk of psychisch ziek voelt, raadpleeg je die eerst!

Werk

Zit jij op de juiste plek? Heb jij een baan die bij jou past? Ga je met plezier naar je werk? Geeft je werk je energie of kom je uitgeblust thuis? Heb je een collega, een werknemer of een leidinggevende met wie de samenwerking niet prettig verloopt?

***

Een vrouw belde mij op om te vragen of ik haar kon helpen met haar werk. Ze vertelde mij, dat ze wel had gestudeerd maar geen werk had op het vlak van haar studie. Ze was wel tevreden, maar zodra ze een baan gevonden had en daar een beetje was geïnstalleerd en gewend, kreeg ze te horen dat haar baas met wie ze zou samenwerken, wegging. Dat betekende steevast dat ze de taken van haar baas moest gaan waarnemen (heel veel extra werk) en ze kon ook niet terugvallen op haar baas, wat kennis en inhoud van haar werk betreft. Ze vroeg zich af waarom haar dit telkens opnieuw overkwam.

In de energie zag ik dat samenwerken met collega's op hetzelfde niveau eigenlijk helemaal niet haar ding was; het was de bedoeling dat zij zelfstandig haar taken deed en leiding gaf. Toen ik dat navroeg, bleek dat zij op dat type banen niet durfde te solliciteren. Ondanks jaren werkervaring vond ze zelf dat dat niet voor haar was weggelegd. Kennelijk dacht de energie daar anders over:) De omstandigheden werden iedere keer zo gecreëerd, dat ze op zichzelf werd teruggeworpen en leidinggevende taken gedwongen moest uitvoeren!

De vrouw lachte toen ze inzag wat de energie haar duidelijk had willen maken. Nu ze zich hiervan bewust was geworden, werd zo voor haar de weg vrij gemaakt om zich voortaan op leidinggevende functies te concentreren.