Herhalingspatronen

We kennen het allemaal: herhalingspatronen. Voor de zoveelste keer word je in jouw omgeving niet gehoord. Je bent deze week al driemaal tegen de muur gelopen, letterlijk of figuurlijk. Je krijgt iedere keer dezelfde afwijzing bij die sollicitatie. Steeds weer gaat je geliefde er na een jaar vandoor. Die printer houdt er steevast mee op wanneer jij hem nodig hebt. Waarom gebeurt dit toch steeds weer bij jou? Kennelijk wil de energie jou aangeven, dat je nog wat te leren hebt. Maar net zoals je een speld in een hooiberg niet snel vindt en door de bomen het bos niet meer ziet, is het soms heel lastig om jouw specifieke les te ontdekken in het dagelijks leven en te accepteren dat er nog wel wat werk op persoonlijk vlak verricht moet worden. Pas als je je omgeving als een spiegel gaat zien en alerter wordt op herhalingspatronen, kun je hiermee aan de slag.

 

Vaak bevatten die herhalingspatronen een energie, waar jij niet zo goed mee om kunt gaan. Dat probleem kan in je kindertijd ontstaan zijn of dateert al van een vorig leven. De kunst is nu om deze energie (opnieuw) in jouw leven uit te nodigen. Een voorbeeld hierbij: Ik heb het in mijn vorig schrijven gehad over Ram energie, onder andere de behoefte aan actie en het belang van de (eigen) wil. Stel je voor dat je bent opgevoed in een gezin waar men hoffelijk is, elkaar steunt en voor elkaar klaarstaat. Vaak is daar de Ram energie ver te zoeken. Eigen activiteiten en een eigen wil worden niet in dank afgenomen. In het gezin is het je al heel jong duidelijk gemaakt, dat egoïsme (lees in dit geval: jouw Ram energie) niet oké is en niet getolereerd wordt. Waar moet jouw Ram energie dan heen? Hoe maak je daar nog contact mee? Mij is duidelijk geworden dat deze energie zich dan vanuit de omgeving op jou gaat richten: mensen reageren bot, lomp en egoïstisch, je stoot telkens je hoofd, je hebt een kind dat continu ruzie met jou zoekt, je partner is steeds de hort op, je ergert je aan je vriendin die nog alleen maar over sporten praat en ga zo maar door (lees de Ram energie thema's in mijn vorige post).

 

Mijn advies is hier: Als je de verschillende typen energie leert herkennen, gaat er een wereld voor je open: er gaat dan veel sneller een lampje bij je branden als er herhalingspatronen spelen in je leven. Je kunt dan de voorheen ontkende, verwaarloosde of niet toegestane energie (in mijn voorbeeld hierboven: Ram energie) gaan toepassen in jouw wereld en deze (levens)les goed afsluiten. Kijk de komende tijd eens op mijn website of facebook pagina (Els van Scherpenzeel, EVSENERGY) voor de korte cursus op dit vlak.