Bewustwording, wat is dat?

Bewustwording In het spirituele of alternatieve circuit worden nogal eens termen gebruikt, waarvan je wel een beetje weet welke richting het opgaat, maar toch eigenlijk niet precies. Eén ervan is "bewustwording". Wat houdt dat eigenlijk in en waarom is bewustwording zo belangrijk in geestesland?

Ik vind dat in het boek van Jean-Luc Spaninks "Excuses bedenk je, resultaten behaal je!" deze term best goed wordt uitgelegd zonder moeilijk taalgebruik. Hij schrijft dat het de bedoeling is in je leven dat je je verlangen ontdekt, je motivatie, je drive, datgene waarom eigenlijk alles draait in jouw leven. Dat is voor iedereen verschillend. De een wil de hele wereld zien, de ander wil rijk worden, de derde wil spannende verhalen schrijven. Voor je dat kunt realiseren, moet je dat verlangen eerst leren kennen. Je verlangen ligt volgens Jean-Luc Spaninks op 5 gebieden, nl. mentaal, fysiek, relationeel, financieel en spiritueel. Als er op een van deze gebieden (of meerdere) een gemis of een beperking wordt ervaren, ligt op dat gebied geheid je verlangen.

Nog een manier om je verlangen te ontdekken is jezelf werkelijk te leren kennen. Hiervoor dien je je bewust te zijn van je schaduwkanten, d.w.z. eigenschappen waarvan je je niet bewust bent, die je zelfs soms ontkent. Verder hierbij van belang is dat voor het bereiken van je verlangen niet bepalend is wàt je doet, maar hóe je het doet.

Spaninks gaat er daarnaast van uit dat je leven wordt bepaald door gedrag dat je kiest en dit doe je doorgaans onbewust op basis van je emoties. Je emoties komen voort uit je gedachten en je gedachten weer uit overtuigingen. Die overtuigingen creëren a.h.w. je realiteit. Wij zijn ons hiervan vaak niet bewust, omdat onze overtuigingen, gedachten, emoties en gedragspatronen al in onze kindertijd zijn gevormd. Ik onderstreep de gedachtegang van Spaninks dat bewustwording hiervan essentieel is om je verlangen te ontdekken en waar te maken. Dat maakt of je gelukkig en succesvol kunt zijn of niet. Bezoek daarom mijn website: www.evsenergy.nl en gun jezelf een afspraak om jouw verlangen te ontdekken en waar te maken!