De kracht van gedachten

Heb je wel eens stilgestaan hoeveel gedachten er per dag jouw brein passeren? Ik heb voor de gein eens gegoogeld op internet hierover. De schattingen van de hoeveelheid lopen uiteen van veertig- tot zestigduizend gedachten per dag. Als je ervan uitgaat dat we ongeveer acht uur slapen per etmaal, denk je per "wakker" uur aan zo'n drieduizend dingen. Dat zijn ruim 50 gedachten per minuut. Dat is nogal een aantal! Dat doet mij denken aan de kracht van China met 1,4 miljard inwoners. Als je zoveel mensen aan het werk kunt zetten, moet er toch wel iets groots kunnen ontstaan! Vooral als de werkkracht niet verdeeld wordt, maar als je met z'n allen werkt aan één doel.

 

Nu denken mensen natuurlijk niet met z'n allen tegelijk aan hetzelfde en hebben zij niet steeds uren achtereen dezelfde gedachte. Maar stel je voor, dat je het voor elkaar kreeg om alle mensen steeds één positieve boodschap te laten denken gedurende een langere tijd. Als je dan ook nog bedenkt dat die gedachten energie bevatten (zie mijn website WWW.EVSENERGY.NL onder het kopje energie), wàt een kràcht zou je dan kunnen ontwikkelen met z'n allen! Misschien is het iets voor de toekomst om op deze manier energie op te wekken voor de wereld.

 

Lach dan ook geen mensen uit die zeggen dat je door middel van gedachten positieve energie kunt sturen naar iemand of iets. Of dat je biddend de wereld kunt veranderen. Ik denk dat het allemaal mogelijk is. De kracht van gedachten kan zo groot zijn als we met z'n allen positief denken en met elkaar in verbinding staan. Dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit.